Jimmy Page & Robert Plant – No Quarter / lenne – love makes u ugly

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 18:48

Jimmy Page & Robert Plant – No Quarter (14-10-1994) - Genre Rock

 

Als fan van Led Zeppelin kan dit niet ontbreken in de verzameling. Toch is het kwalitatief een tree lager. Er staan veel LedZep nummers op het album en die zijn niet slecht, maar de bite ontbreekt een beetje, Robert Plant is niet meer zo krachtig bij stem als 20 jaar daarvoor en met een orkest klinkt ook de muziek wat gladder.

Als je daar doorheen prikt is het best een fijn album. Je moet je daarbij ook realiseren dat het een live album is. Dat klinkt toch meestal heel anders dan in de studio. Het album is opgenomen in Marokko. Wales en in Engeland.

De nieuwe nummers op het album (maar 4 songs) vind ik minder dan de LedZep songs. Minde sprankelend vooral. Yallah  sleept zich een beetje voort en wordt eigenlijk nergens spannend. City Don’t Cry is gebaseerd op een Afrikaans ritme maar ook niet meer dan dat. Het past niet zo bij de rest. Vergelijkbaar is Wah Wah. Daartussen dan Wonderful One. Dat haalt een zesje. De 4 nummers staan op het punt uit mijn playlist te worden verbannen.

Wat je dan overhoudt is een aantal mooie uitvoeringen van LedZep nummers. Toch blijf ik de albums van Led Zeppelin zelf vaker beluisteren.

Waardering 7,5

 

Lenne – Love Makes U Ugly - (14 februari 2023) – Genre Electronic

 

Geen idee of Ienne al eerder een album heeft gemaakt, maar ik vermoed van niet. Ik kan op internet niets over Ienne vinden, behalve op bandcamp de vermelding van dit album. Op Spotify  zie ik een boel singles en twee EP’s. Mijn conclusie: dit is een prachtig debuutalbum.

Want prachtig is het. Achttien nummers lang weet lenne mij bij de les te houden. En als het album is afgelopen luister ik er nog een keer naar, en nog een keer. Je krijgt er geen genoeg van. En eigenlijk is dit mijn ding helemaal niet. Dacht ik…

Ik vraag me af of alleen luisteren wel voldoende is. Dit album moet je veeleer ondergaan. Doe dat wel via een goede koptelefoon. Dan ontgaan je geen details.

De liedjes hebben stuk voor stuk een fraaie melodie en de vervormde zang is daar vloeiend in verwerkt. Sommige nummers zouden op een Dancefestival niet misstaan (let u go en het daaropvolgende you know that i would). Een of twee nummers later is het chillen geblazen (acedream en meer nog fluorescent).

fall is voor mij het prijsnummer van het album, hoewel het moeilijk is om een favoriet te vinden tussen zoveel moois.

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.