The Clientele - I Am Not There Anymore (28-07-2023) - Indie/Art

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 16:34

Het lijkt er misschien op dat de Moody Blues versie 2.0 een album hebben uitgebracht, maar het is het nieuwe album van de Clientele.

Tenminste zo beleef ik het. Tijdens het luisteren naar dit album komen bij mij de beelden van de Moody Blues naar boven. En dat is een compliment want de Moody Blues zijn beslist een van mijn favoriete bands van eind jaren 60.

Licht psychedelisch, romantisch en vooral verrassend, zo beleef ik dit album. Verrassend omdat ik een album als dit in de huidige tijd niet meer zo verwacht. 

En dit album is het negende album van The Clientele waarvan ik alle voorafgaande titels in een playlist heb staan. De band komt uit Hampshire, GB.

Fables of the Silverlink is de prachtige opener van dit album. De psychedelica spat er van af. Back to the sixties. 

Op het album staan een aantal korte intermezzo's waarvan Radial B het eerste is. Bijzonder, maar gelukkig kort.

Een fraaie Lady in Grey. Dying in May ook mooi, maar had van mij iets minderprominente drum mogen bevatten. Conjuring Summer In. Ineens is daar een vrouwenstem. Dat zit zeker goed bij mij.

My Childhood is een vreemd buitenbeentje. Chalk Flowers is een mooie start van de vijf juweeltjes die het album besluiten. Beslist een favoriet voor mijn eindejaarslijstje.

Waardering 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.