Februari 2024

The American Analog Set - She's Half (2005)

American Analog Set, vaak afgekort tot AmAnSet, staat bekend om hun minimalistische, subtiele benadering van muziek, die vaak wordt gekenmerkt door zachte, hypnotiserende melodieën, fluisterende vocalen en een algemeen laidback gevoel.

Lees meer »

Status Quo - Ice in the Sun (1968)

Ice in the Sun", geschreven door Marty Wilde en Ronnie Scott (niet te verwarren met de beroemde jazzsaxofonist), is een opmerkelijk nummer in de catalogus van Status Quo omdat het laat zien hoe veelzijdig de band was in hun vroege dagen voordat ze hun kenmerkende boogie rockstijl vaststelden. Het nummer heeft een catchy melodie, kenmerkende jaren '60 poprockarrangementen en reflecterende, enigszins psychedelische teksten.

Lees meer »

Roxy Music - Jealous Guy (1981)

"Jealous Guy" van Roxy Music is een coverversie van een nummer dat oorspronkelijk is geschreven en uitgebracht door John Lennon op zijn album "Imagine" uit 1971. Roxy Music's vertolking van "Jealous Guy" werd uitgebracht in februari 1981 en behoort tot de synthpop- en poprockgenres. Deze versie van het nummer werd bijzonder beroemd en bereikte de nummer 1 plek in de UK Singles Chart.

Lees meer »
Januari 2024

Alice Cooper - Hello Hooray (1973)

"Hello Hooray" is een nummer geschreven door de Canadese singer-songwriter Rolf Kempf en werd oorspronkelijk opgenomen door Judy Collins voor haar album "Who Knows Where the Time Goes" uit 1968.

Lees meer »
December 2023

10cc - Donna (1973)

Ik weet nog goed dat ik net als elke andere puber al vroeg naar Avro's Top Pop keek. En toen was daar in 1973 ineens 10cc met het nummer Donna. Ik vond het prachtig. Ik was toen 14 jaar oud.

Lees meer »