Februari 2024

Love Spirals Downwards - Ardor (1994) - Etherial

Ik heb vandaag weer het genoegen gehad om te luisteren naar Ardor, het betoverende album van Love Spirals Downwards, en ik moet zeggen, het was wederom een heerlijke transcendentale ervaring. Vanaf het moment dat de eerste tonen mijn oren bereiken, w0rd ik meegevoerd naar een andere wereld, een plek van schoonheid en sereniteit.

Lees meer »

Renaud Garcia-Fons Trio - Arcoluz (09-01-2006) - Jazz

Als liefhebber van vele muziekgenres wil ik ook mijn persoonlijke ervaringen delen over het jazz album Arcoluz van het Renaud Garcia-Fons Trio. Allereerst moet ik bekennen dat ik geen groot liefhebber ben van jazz. Desondanks heeft dit album me aangenaam verrast met zijn rustgevende tonen en meeslepende composities.

Lees meer »

Johan - The Great Vacation (26-01-2024) - Indie

Johan, bekend om hun melodieuze indie-rock, heeft een loyale fanbase opgebouwd met hun doordachte teksten, pakkende melodieën en strakke instrumentatie. Het nieuwe album The Great Vacation is in lijn met hun eerdere werk, dus de fans zullen beslist tevreden zijn. Een verzameling van toegankelijke maar diepzinnige nummers gekenmerkt door scherpe gitaarriffs, harmonieuze zang en doordachte arrangementen.

Lees meer »

Pain of Salvation - "Be" (27-09-2004) - Progmetal

Het album BE van Pain of Salvation, uitgebracht in 2004, is een ambitieus en complex conceptalbum dat als een van de meest unieke en uitdagende werken binnen de progressieve metal en rock wordt beschouwd. Dit project van de Zweedse band, onder leiding van frontman Daniel Gildenlöw, verkent diepgaande en filosofische thema's rond het bestaan van de mensheid, God en het universum.

Lees meer »

Steve Hackett - The Circus and the Nightwale (16-02-2024) - Progrck

Het nieuwste album van Steve Hackett presenteert een verrassende wending in de lange en veelgeprezen carrière van de voormalige Genesis-gitarist. Hoewel Hackett bekend staat om zijn innovatieve benadering van progressieve rock en zijn meesterlijke gitaarspel, lijkt dit recente werk een gemiste kans, met name de eerste drie nummers die niet voldoen aan de verwachtingen die men normaal gesproken van een muzikant van zijn kaliber zou hebben.

Lees meer »

The Dandy Warhols - ...The Dandy Warhols Come Down (15-07-1997) - Psychedelic

The Dandy Warhols Come Down, het tweede studioalbum van de Dandy Warhols, uitgebracht in 1997, is een bijzonder werk van de band en een goed voorbeeld van de alternatieve rock en neo-psychedelica van de late jaren '90. Dit album, dat volgt op hun debuut en doorbraak Dandys Rule OK, laat een band zien die zelfverzekerder en experimenteler is in hun benadering van muziekproductie en songwriting.

Lees meer »

Anilore - Lia Fail (16-01-2024) - Dream pop/Shoegaze

Anilore is een shoegaze en dream pop band afkomstig uit New York. De band werd opgericht in de vroege jaren '90 en is bekend om hun etherische, melancholische geluid dat typerend is voor het shoegaze genre. Shoegaze, een subgenre van alternatieve rock, kenmerkt zich door zijn vervormde gitaargeluiden, ingetogen vocalen en dichte, dromerige sfeer, en Anilore belichaamt deze kwaliteiten in hun muziek.

Lees meer »

Genesis - Archive #1 (1967-1975) (16-06-1988) - Progrock

Archive #1 (1967-1975) van Genesis, uitgebracht in 1998, is een ambitieuze en uitgebreide boxset die de vroege jaren van een van de meest invloedrijke progressieve rockbands uitlicht. Deze verzameling duikt diep in het ontstaan en de ontwikkeling van Genesis, van hun allereerste opnames tot het punt waarop ze uitgroeiden tot giganten in het genre. Het is niet alleen een essentiële release voor diehard fans, maar ook een boeiende ontdekkingsreis voor nieuwkomers die geïnteresseerd zijn in de oorsprong van de band.

Lees meer »

Benoit Pioulard & Offthesky - Sunder (22-01-2024) - Ambient

Benoît Pioulard (echte naam Thomas Meluch) is een Amerikaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist en fotograaf, die sinds het midden van de jaren 2000 actief is in de muziekwereld. Zijn muziek valt moeilijk in één genre te plaatsen, maar zweeft ergens tussen ambient, folk, lo-fi en experimentele muziek. Pioulard staat bekend om zijn etherische soundscapes, delicate gitaarwerk en fluisterende vocalen, die samen een dromerige en soms melancholische atmosfeer creëren.

Lees meer »

Kristoffer Gildenlöw - Empty (08-02-2024) - Progrock

Kristoffer Gildenlöw is een Zweedse muzikant en componist, vooral bekend als de voormalige bassist van de progressieve metalband Pain of Salvation. Geboren op 27 juli 1978, heeft hij zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdige artiest. Zowel integere rock maar ook uitbundige progressive rock of zelfs metal staat op zijn conto.

Lees meer »