De aftrap - Yume Bitsu met 'Truth'

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 17:59

Op Spotify kun je nummers die je mooi vindt 'liken'. Ze komen dan in een playlist van favoriete nummers te staan. Inmiddels heb ik er meer dan 2000 nummers in staan en ik zal proberen er dagelijks eentje op de site te publiceren. Het is soms moeilijk om te beschrijven waarom je een nummer mooi vindt. Tenminste dat denk ik, maar ik zal het proberen.

Omdat ik muziek uit vele genres kan waarderen is het een bonte verzameling met veel afwisseling. Het is een mooie aanleiding de lijst door te spitten. Waarschijnlijk kom ook ik verrassingen tegen. 

 

Ik begin met het nummer Truth dat ik pas sinds januari in de lijst heb staan. Van de Amerikaanse band Yume Bitsu die ik ook pas kort geleden heb leren waarderen. Het nummer staat op een album met de bandnaam  en stamt uit 1999.

Yume Bitsu is een band die volgens Discogs "Leftfield' muziek maakt. Leftfield staat voor muziek die eigenlijk niet in een bestaand genre valt onder te brengen. Postrock komt misschien het dichtste in de buurt van de muziek van Yume Bitsu. Ook de term 'Glitch'past wel bij dit nummer. De oorspronkelijke betekenis van de Engelse term glitch houdt zoveel in als: de onverwachte output die het gevolg is van een kortdurende elektronische of softwarematige storing.(Gegoogled!). Inderdaad is er veel electronica die de muziek een broeierige, dromerige sfeer geeft. Maar het simpele akkoordje draagt deze electronica prachtig. Muziek om bij te chillen. Het kabbelt zich een tijd voort en brengt een mens in dromenland. En dan ineens is de zang terug en volgt een fraaie apotheose.

Duur : 11:20

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.