Roxy Music - Jealous Guy (1981)

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 11:04

"Jealous Guy" van Roxy Music is een coverversie van een nummer dat oorspronkelijk is geschreven en uitgebracht door John Lennon op zijn album "Imagine" uit 1971. Roxy Music's vertolking van "Jealous Guy" werd uitgebracht in februari 1981 en behoort tot de synthpop- en poprockgenres. Deze versie van het nummer werd bijzonder beroemd en bereikte de nummer 1 plek in de UK Singles Chart.

De beslissing van Roxy Music om "Jealous Guy" op te nemen kwam na een ontroerende uitvoering van het nummer in een Duitse tv-show, die een eerbetoon was aan John Lennon na zijn moord in december 1980. Het nummer was een favoriet van Bryan Ferry, de leadzanger van Roxy Music. De single uitgebracht door Polydor bevatte "To Turn You On" als B-kant. Het was de enige Britse nummer 1-hit voor Roxy Music en stond in maart 1981 twee weken bovenaan de hitlijsten. Het nummer werd later opgenomen in vele Bryan Ferry/Roxy Music-collecties en muziekcompilaties uit de jaren 1980.

De tekst van "Jealous Guy", zoals uitgevoerd door Roxy Music, brengt een gevoel van spijt en verontschuldiging over van de verteller, die toegeeft dat zijn jaloezie zijn relatie schaadt. Hij reflecteert op zijn ervaringen en angsten uit het verleden, die zijn onzekere en jaloerse gedrag triggeren. Gedurende het hele lied zoekt de verteller verzoening door zijn gebreken toe te geven en zijn verlangen om te veranderen uit te drukken.

Voor meer gedetailleerde inzichten in het lied en de impact ervan, kun je de Wikipedia-pagina over "Jealous Guy" bekijken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.