Black Sabbath - Under the Sun/Every Day Comes and Goes (1972)

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 21:53

Verdiept in de mystieke klanken van Black Sabbath's "Under the Sun/Every Day Comes and Goes", voel je direct de zwaarte die de band in de schaal werpt. Het is alsof elke gitaarriff doordrenkt is met lood, elk drumslag een echo van de donder. Deze track, een juweel uit hun rijke repertoire, etaleert de band's unieke vermogen om donkerte om te zetten in muzikale goud.

De teksten weerspiegelen een existentialistische strijd, waarbij de protagonist worstelt met zingeving en de dogma's van de maatschappij. Deze thematiek, vermengd met de hypnotiserende melodieën, maakt van dit nummer een onvergetelijke odyssee door de dieptes van de menselijke psyche.

Niet te vergeten, de vocale prestatie van Ozzy Osbourne is fenomenaal; zijn stem dient als de perfecte gids door dit sombere landschap. Het is alsof elke noot, elk woord, een stukje van zijn ziel blootlegt.

Samenvattend, "Under the Sun/Every Day Comes and Goes" staat als een monolithisch testament van Black Sabbath's muzikale genie. Het is niet slechts een nummer; het is een ervaring, een reis, een reflectie. Dus, voor diegenen die durven te duiken in de diepten van heavy metal's rijke geschiedenis, dit nummer mag niet ontbreken op je playlist.

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.