Daniel Auber - Overtures & Other Works

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 19:57

 

Vandaag de dag begonnen met dit album. Ik houd het voorlopig bij lichte kost. Zeker in de ochtend. In dit geval een album met daarop een compilatie van stukken uit opera’s van Daniel François Esprit Auber.

 

De stukken zijn alle uit de vroegste opera’s van de ca.50 die hij er heeft geschreven. Het is geheel instrumentaal en bevat behalve Ouvertures ook een aantal zogenaamde intermedi. (de muziek die twee aktes aan elkaar knoopt) en muziek die tijdens de ‘gesproken’ scenes wordt gebruikt (het zogenaamde recitatief).

 

Het album wordt gespeeld door Het Tsjechisch Kamer Filharmonisch Orkest o.l.v. Dario Salvi. En is nog vrij nieuw. De opname is van 2019.

 

Een keuze weer om zijn toegankelijkheid. Oneerbiedig gezegd rechttoe rechtaan muziek. Zo in de ochtend vind ik het erg fijn. Hoe later op de dag hoe meer ik toch bij pop/rock terecht kom. Daar ben ik ook mee opgegroeid dus dat is niet zo vreemd.

 

Morgen hopelijk weer een klassiek album. Het hangt een beetje af van de stemming, maar nog een album als dit is zeker geen straf.

 

Waardering 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.