Roger Quilter - The Complete Songbook Vol 1 (Vocaal)

Gepubliceerd op 5 maart 2024 om 16:43

Over de componist:

Roger Quilter (1877-1953) was een Britse componist wiens melodieuze vaardigheden en verfijnde esthetiek hem een onuitwisbare plaats in de annalen van de klassieke muziek hebben bezorgd. Geboren in de schoot van een welgestelde familie, wist Quilter al vroeg zijn leven te wijden aan de verheven kunst van de muziek, een pad dat hem onsterfelijk maakte in de echelons van Engelse componisten. Zijn composities, doordrenkt met een diepe emotionaliteit en een subtiel gevoel voor harmonie, weerspiegelen de quintessence van de Edwardiaanse geest, vermengd met een tijdloze charme die hedendaagse luisteraars blijft betoveren. Voortreffelijkheid en lyrische elegantie zijn de pilaren waarop Quilters muzikale erfenis rust, een testament van zijn onwrikbare toewijding aan de muzikale kunsten.

Over het album:

De harmonische samenwerking tussen Marc Stone en Stephen Barlow resulteert in een sublieme vertolking van een serie liederen van Roger Quilter. Dit album, een melange van klassieke Engelse liederen, is een ware ode aan deze componist wiens werk kenmerkend is voor de romantische periode in de Engelse muziekgeschiedenis.

Stone, met zijn diep resonante bariton, geeft elk lied een unieke dimensie, terwijl Barlow's meesterlijke pianospel de emotionele diepte van Quilters composities versterkt. Het is niet enkel de technische bekwaamheid van dit duo dat indruk maakt; hun interpretatieve inzicht en de symbiose tussen zanger en pianist brengen een nieuwe levenskracht aan de liederen.

Bijzonder aan dit album is hoe elk lied een eigen verhaal vertelt. De overgangen tussen de stukken zijn naadloos, waardoor het album een coherent geheel vormt dat de luisteraar meeneemt op een muzikale reis doorheen verschillende stemmingen en thema's.

De productiekwaliteit van het album verdient ook lof; de balans tussen stem en piano is vlekkeloos, waardoor de nuances in beide uitvoeringen helder naar voren komen. Dit is een album dat niet enkel aanspreekt tot liefhebbers van klassieke muziek, maar ook tot hen die de rijkdom en diversiteit van Engelse liederen willen ontdekken.

In conclusie, Quilter: The Complete Songbook Vol. 1 is een fijn album dat de luisteraar niet enkel laat genieten van de schoonheid van Quilters muziek, maar ook getuigt van de uitzonderlijke kunstenaarschap van Marc Stone en Stephen Barlow. Een echte aanrader voor eenieder die zijn hart wil openen voor de betoverende wereld van klassieke liederen.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.