Aes Dana - (a) period (07-07-2021) -Ambient

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 16:09

 

Aes Dana (mensen van de kunsten) is de artiestennaam van de Fransman Vincent Villuis. Hij maakt sinds 2002 albums onder deze naam. Daarvoor speelde hij als bassist en zanger in Coldwave bands.

Ik kan me voorstellen dat lang niet iedereen dit als echte muziek beschouwd. Lang uitgesponnen elektronische akkoorden die merendeels met weinig ritme en soms in lagen over de luisteraar worden uitgeworpen. Het is net als bij sommige moderne beeldende kunst. Dat kan ik ook! Thuis op mijn computer!

Maar dit kan echt niet iedereen. Het zit zo fantastisch in elkaar. Geen geluid te veel, te vroeg of te laat. Ineens opdoemende ritmes, galmen of echo’s. Als je er eenmaal in zit laat het je niet meer los!

Als eerste zou ik de luisteraar aanraden dit alleen per koptelefoon af te spelen. Zittend of nog beter liggend. Je zult merken dat het dan als een warme deken over je heen komt.
Het zijn bezwerende nummers die je ruim 1 uur en 10 minuten in buitenaardse sferen doen belanden.

Het is moeilijk te beschrijven muziek. Alleen is het wel muziek met uitersten. Het wel aardig vinden kan volgens mij niet, Het is zwart of wit en niet grijs. Je vindt het prachtig of je vindt het helemaal niks.
Mooiste periods zijn naar mijn mening Period 06_Haphazard en Period 08_Overpass

Veel plezier bij het beluisteren.

Waardering 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.