Gerry and the Pacemakers – Greatest Hits (1965) - Rock/pop

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 21:30

 

Ik ben van plan nog wat meer over jaren 60 en 70 muziek te gaan schrijven. Ik bezit twee exemplaren van Oor’s Popencyclopedie en die blader ik lekker door om inspiratie op te doen. Vandaag een album dat onder de Beat valt. Ik heb een best of album uit 1965 gekozen. Beat is eigenlijk alle popmuziek die tussen 1963 en 1967 op de markt kwam. 

Ik heb gekozen voor Gerry And The Pacemakers, bestaande uit Gerry Marsden, Freddie Marsden, Les Chadwick en Arthur McMahon (ook wel Arthur Mack genoemd)

Er wordt gezegd dat Gerry & The Pacemakers (ook uit Liverpool!) al het succes te danken hebben aan Ferry Cross The Mercy maar vooral aan de door de Beatles geweigerde song How Do You Do It. Nou zou dat laatste best waar kunnen zijn, maar er staat wel meer moois op dit verzamelalbum. Het is wel zo dat How Do You Do It een nummer 1 hit is geworden.

Om nog wat fijne songs te noemen Away From You, It’s Gonna Be Allright en I Like It. Afsluiter Don’t Let The Sun Catch You Crying is tenslotte best een aardige ballad.

Ze wisten toen nog niet hoe groot You’ll Never Walk Alone (uit 1963) zou worden anders had het hier zeker op gestaan. En oh ja, hun manager was een zekere Brian Epstein….

Ik heb er vandaag veel genoegen aan beleefd.

Waardering 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.