Dee Dee Sharp - Biggest Hits (1963) - Dance

Gepubliceerd op 15 maart 2023 om 19:46

 

Wie denkt dat Dance iets is van de tegenwoordige tijd heeft het mis. Volgens de Oor encyclopedie bestond het genre al in de prehistorie. En dat is natuurlijk ook zo. Dansmuziek bestaat al tientallen eeuwen.
De Dance van Dee Dee Sharp is typische jaren ’60 Dance. Het werd toen als vrij onzedig beschouwd maar was niet meer te stoppen. De bekendste artiest die de Dance destijds uitdroeg was Chubby Checker met zijn twist.

Mashed Potato was ook één van de dansvormen uit die tijd. Daarvan op dit album een voorbeeld. De titel van het tweede nummer op dit album laat daarover geen misverstand bestaan. En wat is Mashed Potato zonder Gravy?. Ten opzichte van de huidige Dance klinkt het vrij onschuldig, maar dat was toen wel anders. The Twist wordt vertegenwoordigd door Slow Twistin’ en even later komt ook de Locomotion nog voorbij.

Het album bevat geen echte hoogvliegers maar het is best leuk om eens te beluisteren. Ik woonde toen nog in Oosterbeek en zette mijn eerste stappen in de kleuterschool. Voor mij nog geen Dance toen.

Waardering 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.