Enigma - MCMXC A.D. (1990) - Electronic/Pop

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 19:37

 

Een album dat destijds enorm populair was. Pop, Electronic en Gotiek gecombineerd tot makkelijk in het gehoor liggende composities. Easy listening met een nieuw sausje. Zelf vond ik het anno 1990 ook wel een prettige CD.

De bedenker van dit alles is Michael (Miha) Cretu. Een wonderkind geboren in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vestigde zich later in Duitsland. Behalve zelf musiceren gaat hij ook muziek produceren. Zo ook de single Maria Magdalena van Sandra Lauer met wie hij in 1988 trouwt. Zij is verantwoordelijk voor de zang op dit album.

Dit album en de opvolger gaan miljoenen keren over de toonbank en ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Het is vrij dansbare muziek, de melodieën zijn strak en een stukje gotiek werkt altijd wel. Nu ik er na jaren weer een keer naar luister klinkt het toch wel gedateerd. Dit genre is inmiddels links en rechts gepasseerd door de moderne Dancemuziek.

In de nummers zit niet zo veel variatie en daarom is het toch wel een zit die 40 minuten. Desondanks leuk om vandaag weer eens terug te horen. Knocking On Forbidden Doors vond ik vandaag het prettigste nummer van het album. Wel een spannende songnaam.

Waardering 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.