Carole King – Tapestry (03-1971)- Rock-Singer/Songwriter

Gepubliceerd op 24 maart 2023 om 20:03

Het eerste wat mij invalt als ik dit album zie is dat het album vooral bij de meisjes van mijn klas rond ging. Ik weet niet waarom eigenlijk. Was het niet stoer om als man dit album te bezitten? Nu lach je daarom, maar toen? Ja de hoes van het album kan ik uittekenen. Carole King in de vensterbank met de kat op de voorgrond.

Carole King zou uitgroeien tot een groot songwriter. Niet alleen voor haarzelf overigens. Een paar jaar geleden zag ik een documentaire over haar en het is niet misselijk wat zij allemaal geschreven heeft. Maar liefst 118 nummers van haar hand hebben in de Billboard Hot 100 gestaan

En dan dit soloalbum. Het heeft zes jaar (!!) in de hitlijst voor albums gestaan. Het is ook een mooi album, maar niet echt mijn genre. En toch draai ik het zo nu en dan. Want er staan een aantal klassiekers op. Dat begint al met I Feel The Earth Move. Vervolgens So Far Way, Its Too Late, en zo kan ik alle nummers van het album wel opnoemen.

En dat maakt het album zo prettig. Zowat elk nummer triggert een bepaalde herinnering. En als je over de 60 bent zoals ik dan koester je die momenten. Iedereen heeft wel zo’n album dat sterk met het verleden verbonden is.

Voor dit stukje heb ik het album drie keer gedraaid. Maar ik kom er niet uit welk nummer nou het prettigst is. Of welk nummer onprettig. Dat wil toch wat zeggen.

Waardering 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.