Arcana, Black Wing en Sigur Ros

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 19:16

Na een ochtend met Beethoven ga ik na de lunch over naar Een Neoklassiek/Gothic/Darkwave  album van de Scandinavische band Arcana getiteld ...The Last Embrace.

Dit is het derde album van de band en dateert uit het jaar 2000. Bedwelmende klanken met veel mystiek en dreiging. Volgens de band geïnspireerd door middeleeuwse muziek. In elk nummer klinkt het geluid van kerkklokken. Mooi gotisch gezongen ook.

Het is wel muziek voor liefhebbers. Ik deel een 8,5 uit

Een soortgelijk geluid is te horen in het album ...Is Doomed van de groep Black Wing uit Connecticut USA. Al klinkt dit toch wat luchtiger. Het valt onder de noemer Electronic en is volgens Discogs 'Experimental' te noemen.

Er zijn ondertussen bijna net zo veel hokjes als bands lijkt het wel. Ergens wel prettig, maar vaak ook lastig. Het betreft hier een alleraardigst debuut uit 2015.

Het is een eenmansproject van Dan Barrett. Volgens de kenners past daarbij het woord depressief, neerslachtig en zelfmoord. Termen die ik grotendeels achter me heb liggen. 8 punten!

Sigur Ros, één van mijn meest favoriete bands van 2000-2010.  Heerlijk zweverige melodieën en een boegbeeld van typisch IJslandse muziek. Dit album is getiteld (). Kijk naar de hoes en de titel is duidelijk. Het album is van 2002. Op mijn favoriete muzieksite Muziekmeter heeft het 1500 stemmen en een gemiddelde van 4,19. Dat is hoog!

Het bijzondere is wel dat de muziek in  het hokje Postrock is geplaatst. En toch is dat wel terecht want het zijn veelal songs met een etherisch geluid die naar een climax toe werken. Het wordt ook wel als Intense Droomrock aangeduid.

De prachtige kopstem van Jónsi Brigisson was even wennen maar past uitstekend bij de dromerige klanken.

Hier kan ik alleen maar een 9 aan geven

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.