Deleyaman en Ayreon

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 17:03

De middag starten we met wat Rock uit 2001 van de formatie Deleyaman (USA) . Ik zeg Rock, maar feitelijk is de muziek een combi van Darkwave, Ethereal en Goth. Dat zijn allemaal rock-varianten. Soms klinkt het ook een beetje als Japan.

Echt muziek om tot je door te laten dringen door er goed voor te gaan zitten. Voetjes van de vloer kan hierbij ook niet

Het album getiteld 00/1 stamt uit 2001 en is het sterke debuut van de band die in 2020 het meest recente van zes albums heeft uitgebracht.

Waardering 8

 

Ayreon is het project van de Nederlander Arjen Lucassen. Althans één van zijn projecten. Zijn andere heet Star One. Tevens werkt hij soms onder zijn echte naam.  Dit album met de bijzonder titel 01011001 (89) is zijn 10e productie.

Meestal doen op zijn albums diverse muzikanten en zangers mee. Zo ook op dit album waarop o.a. Floor Jansen mee zingt.  De muziek valt onder het kopje progressive rock.

Ik vind dit album niet het beste wat hij heeft gemaakt, maar ook zeker niet het minst interessante. Je hoort wel aan alle albums dat er  veel aandacht is besteed aan de productie.

Het is een hele zit van 1 uur en drie kwartier en ik  draai het album zelden in zijn geheel in één keer. Vandaag wel om er helemaal in te komen.

Ik geef 7 punten weg aan dit album waarvan het openingsnummer mij het beste bevalt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.