Hills Like White Lions - Meander (2023 - Progmetal)

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 16:13

In mijn wekelijkse speurtocht in de lijst met nieuwe releases stuitte ik op de band Hills Like White Lions met het album Meander. Het stond onder het kopje metal, maar bij een Duitse of in dit geval Oostenrijkse band is dat regelmatig toch de wat meer melodieuze tak.

En dat klopt in dit geval ook. Het hoort wat mij betreft onder het (sub)kopje Progmetal. Geen grunts en bijna geen razendsnelle drumpartijen. In discogs krijgt de band ook het stempel progmetal/postmetal.

Het betreft hier het tweede album van de band die in 2020 is opgericht. Net als het eerste album is het een in eigen beheer uitgebracht conceptalbum.

Het album bevat één titel, Meander, gesplitst in 7 delen. Het album begint met deel 1, getiteld Coral, meer prog dan metal, maar in Maelstrom gaat het volume even omhoog.

Acadia is een bijna akoestisch tussendoortje en Black Tide gaat aanvankelijk mee in dat tempo. Maar schijn bedriegt. Aan dit nummer dankt de band waarschijnlijk zijn postrock stempel. Daarna is het allemaal wat steviger, maar het blijft duidelijk prog georiënteerd. Nergens grunts of de reeds gememoreerde nerveuze drums.

Zoals Cataract begint, wauw. Gelijk een mooie en stevige rif. Nithil is wat mij betreft het saaiste nummer. Ineens is de lont weer uit het kruitvat. Wel mooi is de overgang naar het slotnummer Mondgrau dat gelukkig de lont weer aansteekt.

Een pluim ook voor de hoes. Ik zie een soort maan die op een grote planeet is geland. Ik ben redelijk geïnteresseerd in astronomie dus de suggestie van die foto is wel spannend.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.