Loreena McKennitt - A Midwinter's Night Dream (2008 - World)

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 10:39

Ik heb diverse muziek in het genre World/Folk in mijn playlists staan. Daaronder ook een aantal albums van Loreena McKennitt.  Ook dit album dat zeker niet tot haar beste albums behoort. 

Maar het is wel een album dat naar mijn gevoel terug grijpt op de vroege folk van eeuwen geleden. Un Flambeau, Jeannette, Isabelle vind ik daar een sterk voorbeeld van. Misschien kraai ik historisch gezien onzin uit, ik beleef het zo.

Het is eigenlijk ook een album voor de kersttijd maar daar stap ik makkelijk overheen. Om een beetje variatie in mijn stukjes te krijgen heb ik al mijn albums op titel gesorteerd. Hierna is Pink Floyd aan de beurt. En ik houd van structuur. Op mijn andere website met de veelzeggende naam   www.dedepressievepensionado.nl kun je lezen waarom dat zo is.

Inmiddels is het album aangekomen bij Good King Wenceslas.

Ook een nummer waarbij ik mij voorstel dat er in vroeger tijden een voorstelling voor de koning bij plaats gevonden heeft.

Het nummer God Rest Ye Merry, Gentlemen zal menigeen bekend in de oren klinken. Het is ook wel bekend onder de naam Tidings of Comfort and Joy. Gloucestershire Wassail is erg mooi want a capella gezongen; dat doet het meestal wel goed bij mij. Emmanuel, in het latijn gezongen en aan het slot het instrumentale In The Bleak Midwinter waarin ik de stem wel mis.

Inderdaad meer een album voor de kerst en met te weinig echt inspirerende muziek. Het is vooral wat traag allemaal

Waardering: 6

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.