Pink Floyd - A Momentary Lapse Of Reason (1987 - Progrock)

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 11:14

Een beetje een ondergewaardeerd album. Toegegeven het is niet zo goed als de voorafgaande topalbums van Pink Floyd, maar nog altijd beter als andere progrockalbums uit die tijd. Het eerste album zonder Roger Waters, maar dat heeft zo te horen weinig invloed gehad

Ik was in die tijd overgestapt op de New Wave, Postpunk en de Goth dus heb het album toen niet aangeschaft. Nu ik wat ouder ben staat het inmiddels in een playlist.

Ik heb het album een tijdje niet beluisterd, maar vandaag drie keer en het bevalt me eigenlijk best wel goed.

De opening is het nog niet helemaal maar Learning To Fly is een Pink Floyd nummer zoals is het graag hoor. Geïnspireerd door de vlieglessen van Gilmour en Mason. The Dogs Of War is wat buiten de comfort zone van de band maar zeker OK.

One Slip vind ik ook niet sterk. De zang gaat nog wel, maar voor de rest vind ik het wat rommelig. On The Turning Away daarentegen is weer een traditioneel Pink Floyd nummer. 

Dat zelfde geldt voor Yet Another Movie. De twee miniatuurtjes laat ik even voor wat ze zijn, waarna Terminal Frost de ware Pink Floyd draad weer oppakt. Vervolgens nog zo'n miniatuurtje, teruggrijpend op Wish You Were Here ??? En tenslotte Sorrow, een nummer wat ook op Dark Side Of The Moon niet zou hebben misstaan.

Als ik de tekst in Wikipedia goed begrijp was het een hectische periode voor de band. Het vertrek van Roger Waters, de diverse soloprojecten en juridisch gedoe om de bandnaam enz, enz. Tegen die achtergrond is het een alleszins geslaagd album.

Waardering 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.