Radiohead - A Moon Shaped Pool (2016 - Alternative Rock)

Gepubliceerd op 21 juli 2023 om 14:34

Het tot nu toe laatste album van Radiohead. Weer een fraai album met in de meeste nummers een prettig mystiek sfeertje.

Opener Burn The Witch is niet helemaal mijn ding. Ik word wat nerveus van het strijkje de hele tijd. Maar de zang maakt veel goed. En dat is bijzonder want de stem van Thom Yorke vind ik zeker niet de beste op aarde. Het daarop volgende Daydreaming is meer op mijn lijf geschreven. Een mooie piano en hier wel een heel prettig strijkje tegen het einde

Nog fraaier vind ik Decks Dark. Een mooi gedoseerd samenspel tussen zang en begeleiding. Anders dan Full Stop  waar ik niet zo veel mee kan.

Glass Eyes is een fijne aanloop naar mijn prijsnummer van het album: The Numbers. Dat nummer en ook Tinker Tailor Soldier Rich Man Poor Man Beggar Man Thief zijn wat minder voorspelbaar dan bijvoorbeeld Present Tense. De afsluiter True Love Waits is een kersje op de taart.

Ik weet niet of er binnenkort weer een volgend album op uitkomen staat. Gedurende de Corona pandemie heeft menig muzikant op een nieuw album zitten broeden. Ik hoop dat het toch wat vernieuwender wordt dan dit album waarop 5 jaar is gewacht. Een band als Radiohead heeft de potentie om met iets fris te komen toch?

Waardering 4*

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.