Mother Tongues - Love In A Vicious Way (2023 - Indiepop)

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 16:37

Een erg prettige ontdekking in de releaselijst van 21 juli jongstleden. Een debuut wat me doet denken aan het debuut destijds van de Nederlandse band Dakota (nu Loupe)

De muziek is te vinden in hetzelfde straatje als waar Dakota/Loupe haar inkopen doet. Zeer toegankelijke, soms wat dromerige Indiepop, een mooie vrouwenstem en een uitstekende muzikale ondersteuning. 

Mother Tongues vindt haar oorsprong in Toronto en is een samenwerking van Lukas Cheung (zang en gitaar) en Charise Aragoza (Bas, zang).  Op Bandcamp is een prachtig verhaal te vinden over de band en het maken van dit album.

Het album trapt direct sterk af met A Heart Beating. Het lijkt alsof Dance In The Dark wat steviger van leer trekt maar dat is bedrog. Only You (Reprise) zal refereren aan de single die eveneens op het album staat. Het is daar een fragment uit lijkt het. Een kleine eerste frons waard.

Love In A vicious Way is heerlijk relaxed. Daarna het eerder dus als single verschenen Only You. Dan een nummer dat een groen hartje krijgt op Spotify, Drip Drip, een zoete titel voor een zoete melodie. 2 Luv 2 Liv, waar liefde is, is leven.

Ode To Jay heeft een tweede veel diepere frons tot gevolg. Het nummer zal vast een reden hebben, maar ik vind het zonde. Gelukkig kunnen Worm Day en Lonely Ones de schade herstellen.

Een debuut wat voor 90% staat als een huis. Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.