Logh - A Sunset Panorama (2005 - Alternative)

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 17:33

Logh is (was?) een Zweedse band opgericht in 1998. Ze hebben 4 albums op hun naam staan, uitgebracht in de periode 2001-2007.

Wat er daarna met de band gebeurd is weet ik niet, maar hun website is eveneens verdwenen dus ik vermoed dat de band is opgeheven.

In 2018 maakte ik pas kennis met de muziek van Logh. Dit album heb ik toen op mijn to-do lijstje gezet. Pas in 2020 heb ik het opgepikt en het is absoluut een fijne release.

Meest ingetogen alternatieve rock. Soms wel stevig maar nergens buiten de lijntjes. Ik kan zo geen referentie aangeven. Ook de streamingsdiensten verwijzen naar heel verschillende artiesten. Alleen Gravenhurst zie ik twee keer terug.

De akoestische opener String Theory is nog geen echt visitekaartje. Fell Into The Well is dat wel. Net als A Sunset Knife Fight dat wat steviger is. 

De sfeer van het album doet me ook wel wat denken aan Aerogramme waar ik gisteren een album van op de blog heb gezet. Met name Bring On The Ether. De muziek is wel duidelijk anders, maar ergens zit een zelfde gevoel. The Big Sleep heeft dat ook. Zeer sobere muziek met een zanger die de melodie bepaalt. Mooi!

Tijdens het typen van dit stukje staat het album aan op mijn koptelefoon en is het de beurt aan mijn topper van het album, The Smoke Will Lead You Home. Dat nummer wordt nog een keer favoriet van de dag. Het mooie is tenslotte dat het album eindigt zoals het begonnen is. Akoestisch, maar nu een slaapliedje.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.