PJ Harvey & John Parish - A Woman A Man Walked By (2009 - Alternative)

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 om 17:01

Geen idee waarom, maar na White Chalk heb ik PJ Harvey wat op een zijspoor gezet. En dat album vond ik het beste wat zij tot dan toe had gemaakt.

Feitelijk is dit de opvolger want John Parish heeft al bij eerdere albums meegewerkt. Geen idee waarom hij op dit album en op Dance Hall at Louse Point expliciet vermeld wordt.

Het scoort bij mij toch iets lager dan haar andere albums. Het geheel vind ik wat te rommelig overkomen. Het begint nog wel voortvarend met Black Hearted Love. En ook Sixteen, Fifteen. Fourteen klinkt erg prettig. Polly goes 16 HP.

Maar dan Leaving California. Dat is geen PJ Harvey track. Het rockt niet. Te veel suikerspinmuziek. The Chair heeft het weer wel gelukkig. Vervolgens echter April. Daar kan ik erg weinig mee. Een soort slaapliedje.

A Woman a Man Walked By / The Crow Knows Where All the

Little Children Go. Een bijzondere titel. Een nummer waarin in elk geval wat power aanwezig is. Muzikaal moet ik er telkens opnieuw aan wennen.

Ook The Soldier is weer erg tam. Wederom niet de kwaliteit van PJ. Dat is zeker anders bij Pig Will Not. Prima song, maar dan zakt het weer in met Passionless, Pointless en afsluiter Cracks in the Canvas. Bij lange niet haar beste album!

Waardering 6,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.