Sparks - The Girl Is Crying In Her Latte (2023 - Rock)

Gepubliceerd op 23 augustus 2023 om 21:51

Zoals recent beloofd een stukje over de nieuwste release van Sparks. Een geweldig album om gelijk met de deur in huis te vallen. Bij uitstek te beluisteren met een goede koptelefoon. Dan ontgaat je niets.

De opener is tevens de titelsong. The Girl is Crying In Her Latte. Maar als ik de tekst goed begrijp is zij niet de enige. 'So Many People Are Crying in The Latte'. Een nietszeggende tekst, maar wel grappig!

Veronica Lake is een klein kunstwerkje. Zo mooi en zo goed geproduceerd en dat doen de broers Meal natuurlijk zelf. Respect is hier op zijn plaats.

Nothing Is as Good as They Say It Is. Een waarheid als een koe. Maar dat geldt niet voor dit album. Een nummer dat het ook goed doet in de auto.

Escalator is wat minder extrovert als de rest van het album. Een beetje mijn minpuntje. Bij de rest van het album vliegen de vonken er van af. Hier niet zo.

Zoals in The Mona Lisa's Packing, Leaving Late Tonight. Ook al zo'n kunstwerkje. Let ook op de trompet op achtergrond. Vervolgens You Were Meant for Me, dat bij mij even tijd nodig had om te landen. 

Not That Well-Defined heeft een erg prettige melodie en is extra fraai door het toegevoegde strijkje. En wat een slot. Bij het volgende nummer We Go Dancing vraag je je af of de broers dat nog doen, 77 en 74 jaar oud. De muziek bouwt een mooie spanning op. 

When You Leave is fraai, maar verliest het toch van Take Me for a Ride. Dat scoort wel erg hoog op mijn favorietenlijstje. Het zou maar zo in een klassieke opera passen. De nummers hebben gelukkig een echt einde en worden niet weggedraaid. Dat is in dit nummer prachtig het geval.

It's Sunny Today, wat kort, maar wel lekker, net als A Love Story. En dan is er nog een echte onvervalste meezinger It Doesn’t Have to Be That Way. De afsluiter Gee, That Was Fun heeft wel een heel toepasselijke titel.

Waardering: 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.