Cosmonauts - A-OK! (2016 - Psychedelic/Garagerock)

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 12:11

A- OK! is het vijfde album van de psychedelische/garagerock band Cosmonauts uit Fullerton Californië. De band bestaat sinds 2009 en heeft maar twee 'vaste' leden.  Alexander Ahmadi en Derek Cowart, beide gitarist en zanger.

De psychedelica is slechts dun aanwezig in mijn beleving. Zou de band onder Indierock met een snufje shoegaze zijn geschoven had ik het ook kunnen begrijpen. De band zelf heeft het over drugspunk.

Dat snufje maakt het voor mij een redelijk aantrekkelijk album. maar geen topper. Het zijn fijne liedjes maar het blijft wat tam. Zo is de zang in de titelsong - de opener - een beetje lijzig. Heb ik hier wel zin in?

Dat is gelukkig in Doom Generation al een stuk beter. Een Party At Sunday is uiteraard ingetogen. Be-Bop-a-Loser en Short Wave Communication zijn fijne songs, maar in Heavenspeak is de zanger weer niet te verstaan. 

Het lange Discophilia is mijn favo. Een nummer dat zeker psychedelisch genoemd kan worden.

Het gekke is dat de band graag de volumeknop hoog zet tijdens optredens. Die indruk laat het album bij mij niet achter. Het gaat er niet al te stevig aan toe in elk geval. Maar schijn bedriegt soms.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.