Youth Lagoon - Heaven Is a Junkyard (09-06-2023) - Etherial

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 21:14

Wat een mooi album is dit. En dat is misschien niet zo vreemd na een break van 8 jaar. In die tijd is Trevor Powers, alias Youth Lagoon een tijdlang zijn stem kwijt geweest. Gelukkig is die terug en met dit album als fraai resultaat

Net als de vorige albums van Youth Lagoon heb ik de playlist van het album onder etherial geplaatst. Want het is een album vol met etherisch aanvoelende songs. Een andere optie is Art, want dat is het ook. Het is Art met een hoofdletter 'A'.

Ik heb het album op 9 juni in mijn to-do lijstje gezet en heb er spijt van dat ik het nu pas beluister. Want het is wel bijzonder fraai allemaal want ons wordt voorgezet. Youth Lagoon schotelt ons een 10-tal liedjes voor die door sommigen als bedroom-pop worden aangemerkt. Androgyne bedroom-pop in dit geval.

Wel het sterke advies om dit met een koptelefoon te beluisteren. In 24 bit Hi-Res en eventueel Sony 360 Reality Audio ontgaat je geen enkel detail. Sommige nummers zijn gelardeerd met subtiele bijgeluidjes die er echt toe doen.

Het is wel even wennen aan de stem van Trevor Powers, maar als dat gelukt is, is het genieten geblazen.

Waardering : 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.