Sonic Youth - Live in Brooklyn. Ny  (18-08-2023) - Alternative/Noise Rock

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 14:52

Dit is geen lichte kost en zal niet door iedereen gewaardeerd worden. Sonic Youth, dat heeft bestaan van 1981 tot 2011 maakte vooral Noise rock. Muziek (al zal dat door velen betwist worden) met scheurend gitaarspel, atonale geluidsgolven afgewisseld met melodieuze intermezzo's.

En daarbij de zang van Kim Gordon die het plaatje compleet maakt. Zij was tevens (bas)gitariste van de band. 

Ik bezit een stuk of 10 CD's van de band en draai ze meestal met veel plezier. Live had ik nog geen CD in bezit. Ik vind het ook jammer ze nooit live gezien te hebben.

Wat dit album betreft. Volgens mij is het ook in 2018 al eens uitgebracht, maar misschien vergis ik mij of mis ik iets (?).

Het is een groot genoegen de scheurende gitaargeluiden live te horen. Death Valley '69 is mijn eerste topper op het album. Ook Kotton Krown is heerlijk. Kill Yr. Idols met de fantastische gitaren.

De volgende topper is Sacred Trickster. De zang van Kim Gordon wint het van die van Lee Ranaldo en/of Thurston Moore. Het is jammer dat Kim Gordon op de rest van het album nauwelijks nog de leadzang heeft.

De laatste topper is Sugar Kane. Een nummer met een prachtige drive.

Het is wel een album waar je zin in moet hebben. Zo maar een keer draaien, nee. Maar het is een indrukwekkend slot optreden geweest.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.