Film School - Field (25-08-2023) - Indie/Shoegaze

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 22:46

Film School maakt old school shoegaze. Daar is dit album het overtuigende bewijs van. Fijne melodische mummers met een heerlijk wollen deken eroverheen.

Film School is een Amerikaanse band, deels uit Los Angeles en deels uit San Francisco, Van de twee mans band zoals die in 1998 werd opgericht is het inmiddels gegroeid tot een band met 6 leden. Alleen Greg Bertens is één van de twee oorspronkelijke leden.

Field is inmiddels het zevende album van de band en wat mij betreft hun beste album tot nu toe. Van de zes voorhangers staan er vijf in mijn playlists. Alleen het debuut ontbreekt.

Op Field maakt de band zeer toegankelijke indie/shoegaze.  Bij de aftrap klinkt even de sound van My Bloody Valentine. Maar de muziek bevindt zich qua klank ergens tussen MBV en Slowdive.

Uitschieters op dit album. Don't You Ever met een erg mooie rif. Simpel maar doeltreffend. Is This a Hotel? vanwege de mooie meerstemmige zang. Tell Me Why is het meest ontspannende nummer op de plaat. En in de afsluiter een grote dosis Lush.

Waardering: 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.