Bombay Bicycle Club - My Big Day (20-10-2023) - Indie

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 16:33

Hoewel de Bombay Bicycle Club al meer dan 15 jaar bestaat is de band al die tijd aan mijn aandacht ontsnapt. Alleen voorganger Everything Elas has Gone Wrong heb ik in een playlist staan.

Ik zie dat de ontvangst van dit album wat mager is. Op Music Meter een tegenvallende score en weinig stemmen. Op RYM is men wat positiever,

Waarschijnlijk stelt het album de fans van de band teleur. Persoonlijk ben ik wel positief over het album. Als de voorgaande albums beter zijn heb ik nog wat in te halen dus. Mijn to-do lijstje wordt voller en voller.

Ik hoor op dit album vooral vrolijke muziek. De muziek straalt overtuiging en tevredenheid uit. Toegegeven, het titelnummer is niet het sterkste nummer van deze plaat. En wat ook niet sterk is: de hoes. Als het grappig bedoeld is, het maakt mij niet aan het lachen in elk geval.

Sommige nummers zijn wat te veel opgeleukt met geluidjes en riedeltjes, maar in de kern hoor ik best wel goede songs. Positieve uitschieter is Heaven wat mij betreft. Mooie melodie en lekker afwisselend. De tweede helft van het album spreekt me ook meer aan dan de eerste.

Ook het Sufjan Stevens achtige slotnummer Onward krijgt een hartje.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.