The Feelies - Some Kinda Love (13-10-2023) - Indie

Gepubliceerd op 2 november 2023 om 19:46

Een bijzonder live album van The Feelies. Het is de opname van een concert waarin de band een serie nummers van The Velvet Underground ten gehore brengt. De nummers zijn overgoten met een dosis Feelies saus.

Als liefhebber van beide bands kan ik met het resultaat wel uit de voeten. De aanpak van de Feelies maakt dat de songs vooral ietsje vrolijker klinken. De zo typerende gitaarsound van de Feelies geeft de nummers een bijzondere boost. In Sweet Jane werkt dat zeer aanstekelijk. Het swingt de pan uit.

Nee, stilzitten bij deze opname is schier onmogelijk. Wat een feestje moet het geweest zijn om dit te hebben bijgewoond. Een meedeinend en meezingend publiek stel ik me voor.

Inmiddels zijn we aangekomen bij I'm Waiting For the Man. Ook daarvan een geweldige cover. De gitaarsolo is echt VU 2.0. En dan moet All Tomorrow's Parties nog komen. Zonder Nico helaas.

Maar ook daarvan wordt een dijk van een cover neergezet. Een nummer dat ik inmiddels heb grijs gedraaid met nu een geweldige versie erbij. En wat te zeggen van Run, Run, Run. 

Old Sweet Nuthin' sluit het optreden af. Wat mij betreft is dit een daverende verrassing.

Waardering : 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.