White Poppy - Sound of Blue (06-10-2023) - Pop

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 19:03

Een eerste kennismaking met de Canadese artieste Crystal Dorval die onder de naam White Poppy een album vol met dromerige liedjes heeft gemaakt. 

Het gaat hier om het vijfde album van White Poppy dus wordt mijn to do lijstje weer 4 albums langer want dromerige muziek blijft wel bovenaan staan op mijn verlanglijstje.

Het is eigenlijk gek dat ik deze artieste nu pas ontdek. De muziek is mij op het lijf geschreven namelijk. De muziek neemt me mee in een dromenland zoals dat ook bij de Cocteau Twins het geval is. Toch is het absoluut geen kopie van CT. De muziek van White Poppy op dit album is veel toegankelijker dan die van CT.

Favorieten op het album aanwijzen is niet nodig. Het album is van begin tot einde een reis in een fantasiewereld. Het wordt eentonig maar ook dit album moet je beleven in een relaxfauteuil met een goede koptelefoon op. Alleen dan kun je helemaal opgaan in die fantasiewereld van ruim 37 minuten..

Ik begrijp uit de beschrijving op bandcamp dat ook de muziek door Crystal Dorval zelf wordt gemaakt. Dat versterkt mijn bewondering voor dit album nog meer. Alleen de mix en de mastering zijn door anderen gedaan.

Waardering: 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.