Trementina - Almost Reach the Sun (o5-07-2015) - Shoegaze

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 20:59

Trementina is een shoegaze act die heel erg dichtbij de shoegaze van My Bloody Valantine is geparkeerd. Direct bij de eerste noten van de eerste track van dit album is de link gelegd. En dat voor een Chileense band.

Toen ik het album voor het eerst hoorde ruim 3,5 jaar geleden was ik al enigszins verbaasd hierover. Ik heb het album daarna eigenlijk niet meer beluisterd, maar voor mijn muziekkeuze komt het nu weer op mijn pad.

Het blijft me wat verbazen, maar bovenal bevalt het me nu beter dan destijds. Ik had er een 6,5 voor gegeven maar dat verander ik nu maar liefst in een 8.

Het zijn goede melodielijnen die verpakt zitten in het galmende gitaargeweld. Zoals het hoort is de zangeres eigenlijk niet te verstaan en de nummers zijn niet te lang. Het nadeel daarvan is dan weer dat het album nog geen half uur duurt.

De band heeft 3 albums opgeleverd. In 2013, 2015 en 2017. Daarna niets meer. De albums van 2013 en 2017 staan op het welbekende lijstje. De band heeft/had potentie dus het zou jammer zijn als het doek is gevallen. Op bandcamp staat nog een track uit 2022 en de oproep hen te steunen (ik vermoed financieel)  voor een nieuw album, dus wie weet.

Voor de liefhebbers van My Bloody Valentine is dit een must. Heerlijke gitaarmuren in overvloed.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.