Guided by Voices - Nowhere to Go but Up (24-11-2023) - Indie

Gepubliceerd op 17 december 2023 om 22:16

Geen band zo productief als Guided by Voices.  Dit is inmiddels het 40e studioalbum in 36 jaar. En in 2023 is dit het derde album.

Ik heb die albums lang niet allemaal gevolgd. Ik heb er maar 7 in playlists staan. Daar komt deze nu bij. Het is in mijn beleving geen topalbum en dat gevoel heb ik bij meer van hun albums. Dat is vooral ook een kwestie van smaak. 

De opener The Race Is On, the King Is Dead klinkt in elk geval lekker vrolijk en is een van de betere tracks op het album. Een fijne melodie (8)

Puncher's Parade is ook een fijne track. Ook dit nummer heeft een prachtige melodie. En ook de zang is goed verzorgd. (8)

Daarna zakt het wat in met Local Master Airplane. Gewoon niet helemaal mijn ding. Het tempo lijkt er ook wat uit. (7)

How Did He Get Up There is een beetje in contrast met de albumtitel. Ook dit nummer scoort een (7)

Daarna Stabbing at Fractions. Ook dat vind ik niet sterk. Een beetje een saaie melodie en het is alsof het nummer niet op gang wil komen (6,5)

Met Love Set wordt de positieve lijn weer opgepakt. Geen toeters en bellen maar recht door zee (7,5)

Het intro van We're Going the Wrong Way In is zeer fraai, maar de song wordt daarna wat vreemd opgepakt. Een merkwaardige overgang in elk geval en het tweede deel is niet helemaal mijn ding. Rommelig is denk ik het juiste woord (6,5) 

In Jack of Legs komt opnieuw de song maar moeizaam op gang. Het hangt een beetje van los zand aan elkaar (6,5).

Hoewel het intro anders doet vermoeden is For the Home een nummer waarvoor de band een beetje naar Status Quo geluisterd geeft. Ik hou daar wel van dus dit nummer scoort goed. Geen gedoe maar recht vooruit. (8,5)

De sfeer blijft bij vlagen hangen in Cruel for Rats alleen niet zo op de voorgrond als in de voorganger. (7,5)

Het slot is grotendeels een meer ballad achtig nummer met prima melodie, maar naar het einde toe gaat het tempo nog wat omhoog. (7)

Eindcijfer : 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.