Placebo - Collapse Into Never (Live) (16-12-2023) - Alternative

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 18:12

Placebo heb ik rond 2005 live gezien in de HMH in Amsterdam. Een erg fraai concert waarvan ik me vooral de energie nog goed herinner. Want dat kenmerkt voor mij de muziek van Placebo. Wat een tomeloze energie zit daarin.

Dat blijkt ook uit dit live album. Met ook een aantal nummers uit de begintijd. Het klinkt nog net als toen. Stevig maar melodieus. Het is een fijne herinnering.

Ik was de band wat uit het oor verloren en ik weet eigenlijk niet waarom. Dit album maakt wel dat ik een aantal albums op mijn to-do lijst heb geplaatst. 

Bijzonder zijn de covers waaronder van de Tears for Fears hit Shout. Een nummer dat uitstekend bij Placebo past trouwens. En van Running Up That Hill van Kate Bush nota bene. 

In veel van mijn posts heb ik het over gebrek aan een bite. Dit album maakt duidelijk wat ik bedoel. Placebo maakt muziek met een bite. Een song voor song beschrijving laat ik hier ook achterwege. Het geheel is een bombardement van melodische energie. Teksten doen er ook nauwelijks toe wanneer ik dit album onderga

Dit album gaat veel gestreamd worden ik huize Jorro.

Waardering : 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.