Nattramn - Gravmarken (20-12-2023) - Folk

Gepubliceerd op 6 januari 2024 om 11:59

Scandinavische Folk heeft een bijzonder plekje bij mij. Hedningarna, Varttina, enz. En nu komt daar deze band ineens voor mijn voetlicht.

Nattramn staat voor Andreas Axelsson ut Zweden. Blijkbaar is het dus een eenmansproject. En dan ook nog een bijzonder productief project. Het debuutalbum stamt uit 2021 en dit is zijn zevende release. Nou is het wel zo dat er 4 albums in 2021 zijn uitgekomen, in de tijd van de Corona.  Twee albums zijn  uit 2022 en dit Gravmarken uit december 2023.

Op dit album staat vrij trage donkere folk. Geen opzwepende dansbare folk dus. Persoonlijk vind ik beide soorten prettig. afhankelijk van de stemming waarin ik verkeer.

Axelsson heeft een stem die voor deze muziek gemaakt is. Heel duidelijk blijkt dat in Där Dödens Vindar Vina. Het is bijna onnatuurlijk.

Het album werkt op mij zeer rustgevend. Stoel achterover en ondergaan met een stel goede speakers of een goede koptelefoon.

De nummers hoef ik niet stuk voor stuk te waarderen. Alles scoort zo rond de 8, dus is ook mijn waardering voor het hele album een 8. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.