The Kundalini Genie - False Highs, True Lows - (24-11-2023) - Psychedelic

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 20:04

Een album van november jongstleden dat het midden houdt tussen Psychedlisch en Shoegaze. Duidelijk muziek in mijn straatje.

Het gaat om het zesde album van The Kundalini Genie, een band uit het Schotse Glasgow. Een redelijk productieve band want het debuut is uit 2017. Over de band is weinig informatie te vinden, zelfs het aantal bandleden is voor mij een vraagteken. Volgens discogs zijn het er nog twee.

Voor mij een kennismaking met de band en die is best aangenaam. En inderdaad is de muziek iets meer psychedelisch dan shoegaze maar het is een dun lijntje.

De eerste luisterbeurt beviel me wel. Maar nu komen de cijfertjes!

  1. Opener Anything, Anymore begint voorzichtig met de zang van Sarah Embleton, maar het zwelt aan tot een erg fijne track. Mooie melodie. (8)
  2. De titel Rising Down, Falling Upwards maakt nieuwsgierig. Wat gewoontjes en niet zo sterk als de opener. Helaas is er geen tekst beschikbaar. (7)
  3. Meer shoegaze achtig is The Choice Not to Decide. Wel een prettige track (7,5)
  4. Een nummer als False Highs smaakt weer meer psyhedelisch. Iets te weinig spirit. Aardig maar geen top. (6,5)
  5. Echt een psychedelisch geluid zit in From Now Until Then. Een track om lekker bij te ontspannen. (7,5)
  6. All the Clouds and Silver Linings is ook zo uit de 60-er jaren weggelopen. Eveneens een ontzettend relaxte track. (7)
  7. Eigentijdser klinkt Divinity's Playing Card Game. Zou bij geen shoegaze band misstaan deze song. (8)
  8. Tenslotte For the Spiritual Master in a Hurry. In de muziek zit een glimp van het Cocteau Twins geluid van weleer. (8)

Waardering 7,4

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.