Riverside - Anno Domini High Definition (15-06-2009) - Progrock

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 23:26

Een stevige Progrock plaat. Zo zou ik dit album willen duiden. Misschien wel als Progmetal in sommige passages.

Riverside is een Poolse band met 4 leden en bestaat vanaf 2001. In 2016 overleed een van de twee oprichters. Tot nu toe zijn er 13 albums van de band verschenen

Van Riverside ken ik alleen het recente ID.ENTITY, Voices in My Head van 2005 en dit album uit 2009. Het nieuwe album vind ik zelf wat minder fraai dan het album uit 2005 en deze ook wel als EP aangeduide plaat uit 2009.

Het album duurt ruim 44,5 minuut dus voor een EP wel behoorlijk lang. Het bevat slechts 5 nummers. Lang uitgesponnen prog-tracks.

 

 

 

 

  1. Een mooi maar waarschijnlijk niet origineel intro op piano verzorgt de aftrap van Hyperactive. Daarna gaat de beuk erin. Een fijne rif en goede zang. Naar het eind toe is het goed stevig en het eindigt zoals een song altijd zou moeten eindigen.(8)
  2. Driven to Destruction is een nummer met veel afwisseling, Goede rifs en met stevige passages naar weer een goed eind. (8)
  3. De lijnen in Egoist Hedonist zijn wat minder gepolijst. Het is ook wat minder melodieus. (7)
  4.  De meest ontspannen start zit in Left Out. Het nummer blijft ook redelijk kalm met zo nu en dan een oprisping. Progrock en geen Progmetal. (8)
  5. Het nummer Hybrid Times kent uitersten. Mooie melodische zang en nog geen 8 maten verder vliegen de pannen van het dak. Net als de nummers hiervoor maar dan net wat beter (8,5)

Waardering 7,9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.