Future Islands - People Who Aren't there Anymore (26-01-2024) - Indie

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 15:24

Future Islands maakt al 16 jaar EP's en albums, maar ik had er nog nooit van gehoord. En wat moet een gepensioneerde oude man ook met die muziek? Maar de muziek doet me erg denken aan de jaren '80. Bij het beluisteren komen allerlei bands uit de jaren 80 in mijn hoofd voorbij.

En ook het label waarop het album is uitgebracht, 4AD doet me met veel plezier en heimwee terugdenken aan die tijd in Groningen.

Ik heb Chat GPT gebruikt om wat meer over de band te weten te komen en dat resultaat sluit goed aan bij mijn gevoel. Een muziekstijl die een mix is van new wave, synthpop, post-punk, en indie rock zo las ik in het resultaat. En dat is precies wat het is.

De muziek kan me daardoor ook (nog) niet echt overtuigen. Het leunt wel erg veel op reeds gebaande paden. Wat ik mis is een eigen smoel om het zo maar uit te drukken. Ja de zanger heeft een bijzondere stem en ik lees ook dat hij er een bijzondere dansstijl op nahoudt.

Positief is dat de songs op het album wel van veel aanleg getuigen. Het is een geval van een goed plan, maar een wat mindere uitvoering. Maar ik ga het album in de komende tijd zeker nog wat vaker proberen. 

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.