Sting -...Nothing Like the Sun (05-10-1987) - Rock

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 22:12

...Nothing Like the Su van Sting, uitgebracht in 1987, staat als een van de meest opmerkelijke werken in zijn solo-carrière en is een album dat zelfs degenen die beweren geen fans te zijn, kan bekoren. Het is een rijk, gelaagd album dat zich moeiteloos beweegt tussen genres als pop, jazz, reggae, en zelfs invloeden van wereldmuziek, waardoor het een divers en intrigerend luisterervaring biedt.

Wat dit album zo aantrekkelijk maakt, is Stings vermogen om zijn muzikale virtuositeit te combineren met diepgaande, introspectieve teksten die reflecteren op liefde, verlies, politiek en persoonlijke transformatie. Zijn songwriting is zowel poëtisch als toegankelijk, wat hem onderscheidt als een meesterlijke verteller.

Englishman in New York is ongetwijfeld een hoogtepunt van het album, een nummer dat niet alleen uitblinkt door zijn catchy melodie en memorabele saxofoonriff, maar ook door de boeiende vertelling over het gevoel een buitenstaander te zijn in een nieuwe omgeving. Dit nummer, met zijn kenmerkende mix van jazz en pop, is een perfecte illustratie van het album's eclectische aanpak en Stings scherpzinnige observaties over identiteit en diversiteit.

Het album is ook noemenswaardig vanwege zijn muzikale arrangementen en productie. De samenwerking met gerenommeerde musici, waaronder Branford Marsalis op de saxofoon en de Braziliaanse percussionist Paulinho da Costa, draagt bij aan de rijke textuur en diepte van het geluid. De productie is zorgvuldig uitgevoerd, waarbij elk nummer zijn eigen sfeer en dynamiek heeft, wat bijdraagt aan een samenhangend maar gevarieerd album.

...Nothing Like the Sun is een album dat zich het best leent voor de avonduren, wanneer de dag tot rust komt en er ruimte is voor reflectie en ontspanning. Het is een album dat uitnodigt tot actief luisteren, waarbij elke track de luisteraar meeneemt op een unieke reis. Van de ingetogen melancholie van Fragile tot de opgewekte ritmes van We'll Be Together, biedt het album een emotionele en muzikale reikwijdte die zeldzaam is.

Zelfs voor diegenen die geen uitgesproken fans zijn van Sting, waaronder ik mijzelf schaar, biedt...Nothing Like the Suneen onmisbare luisterervaring. Het is een testament van zijn kunstenaarschap, een album dat zowel tijdloos als opmerkelijk fris aanvoelt, zelfs decennia na de release. Het is niet alleen een must-have vanwege zijn muzikale kwaliteit, maar ook als een stuk muziekgeschiedenis dat blijft resoneren en inspireren.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.