Kristoffer Gildenlöw - Empty (08-02-2024) - Progrock

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 15:08

Kristoffer Gildenlöw is een Zweedse muzikant en componist, vooral bekend als de voormalige bassist van de progressieve metalband Pain of Salvation. Geboren op 27 juli 1978, heeft hij zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdige artiest. Zowel integere rock maar ook uitbundige progressive rock of zelfs metal staat op zijn conto.

Naast zijn bekendheid binnen Pain of Salvation, heeft Kristoffer een succesvolle solocarrière opgebouwd, waarin hij zijn vaardigheden als multi-instrumentalist kan inzetten.

Zijn vorige albums, zoals "Rust" en "The Rain", worden geprezen om hun emotionele diepgang, verfijnde muzikaliteit en het vermogen om luisteraars te raken met zijn songs en hun verhalende kracht.

Naast zijn solo-projecten, staat Kristoffer bekend om zijn samenwerkingen met andere artiesten en bands (Kayak!) in de prog-rock en metal scene en zijn bijdragen als sessiemuzikant.

Dit album valt onder de categorie Progressive Rock waar doorheen ik soms wat indie invloeden in bespeur. Sommige nummers (He's not Me) lijken van de tekentafel van Pink Floyd te komen. 

Het is een album met vooral wat trage ingetogen nummers en daardoor is het wel een hele zit van iets meer dan een uur. Dat is toch wel een minpuntje.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.