Benoit Pioulard & Offthesky - Sunder (22-01-2024) - Ambient

Gepubliceerd op 17 februari 2024 om 18:23

Benoît Pioulard (echte naam Thomas Meluch) is een Amerikaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist en fotograaf, die sinds het midden van de jaren 2000 actief is in de muziekwereld. Zijn muziek valt moeilijk in één genre te plaatsen, maar zweeft ergens tussen ambient, folk, lo-fi en experimentele muziek. Pioulard staat bekend om zijn etherische soundscapes, delicate gitaarwerk en fluisterende vocalen, die samen een dromerige en soms melancholische atmosfeer creëren.

Ook op dit album samen met Jason Corder alias Offthesky. Jason Corder, beter bekend onder zijn artiestennaam Off the Sky, is een Amerikaanse muzikant en componist die zich beweegt binnen de genres van ambient, drone, en elektronische muziek. Zijn werk kenmerkt zich door een diepgaande exploratie van texturen, geluiden en atmosferen, waarbij hij vaak gebruikmaakt van field recordings, digitale manipulatie en akoestische instrumentatie om zijn sonische landschappen te creëren.

Al met al twee artiesten die met gebundelde krachten in staat moeten zijn een hoogwaardig ambient album te creëren. En dat is grotendeels ook gelukt met Sunder. Grotendeels, want de muziek is prachtig maar wordt in mijn beleving nergens echt heel spannend. Het is continu wel erg ingetogen. Dat werkt op zich zeer ontspannend maar kan wellicht wat gaan vervelen.

Dit maakt het zeker geen slecht album. Het is heerlijk ontspannen op de soundscapes die het album ons voor tovert. De muziek is een aaneenschakeling van langgerekte sferische akkoorden die een mens in trance kunnen brengen. De relaxfauteuil kan op de meest ontspannen stand.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.