Anilore - Lia Fail (16-01-2024) - Dream pop/Shoegaze

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 17:50

Anilore is een shoegaze en dream pop band afkomstig uit New York. De band werd opgericht in de vroege jaren '90 en is bekend om hun etherische, melancholische geluid dat typerend is voor het shoegaze genre. Shoegaze, een subgenre van alternatieve rock, kenmerkt zich door zijn vervormde gitaargeluiden, ingetogen vocalen en dichte, dromerige sfeer, en Anilore belichaamt deze kwaliteiten in hun muziek.

Hoewel Anilore misschien niet de bekendheid heeft bereikt van sommige van hun collega shoegaze acts, hebben ze binnen hun genre een loyale aanhang en respect verworven dankzij hun toewijding aan het creëren van sfeervolle, emotioneel geladen muziek. Hun geluid wordt vaak gekenmerkt door gelaagde gitaareffecten, introspectieve teksten en een algehele sfeer van nostalgie en reflectie.

Op dit nieuwe, helaas wat korte album weet de band opnieuw deze unieke sfeer te creëren. Na de eerste paar maten van het openingsnummer dat tevens het titelnummer is heeft de muziek mij al in de ban. Het shoegaze gevoel is er nog niet direct, maar de dromerige sfeer vergoedt veel. Voorbeeld daarvan is het eerste prijsnummer op het album, Firefly.

Een zelfde sfeer wordt door het tweede prijsnummer Tundra geschapen. Hetgeen niet wil zeggen dat de rest van het album niet prettig is. Je zou kunnen zeggen dat de cover van het album goed weergeeft wat de muziek bij mij te weeg brengt. Zwevend in een mist van dromerige wolken is het geen luisteren naar muziek maar het ondergaan ervan.

Waardering: 8,5.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.