Nox Novacula - Ascension (28-05-2021) - Gothrock/Deathrock

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 10:40

Over de band:

Nox Novacula is een entiteit die zich nestelt in de schaduwrijke nissen van de moderne muziekcultuur. Deze groepering, verankerd in de duistere esthetiek van de gothic scene, weeft een auditief tapijt dat zowel nostalgisch als vernieuwend aanvoelt. Hun melodieën, doordrenkt met de etherische resonantie van post-punk en gothic rock, vormen een brug tussen het verleden en het hedendaagse. Elk lied van Nox Novacula fungeert als een schaduwspel, waarin de luisteraar meegenomen wordt op een odyssee door nachtelijke landschappen en nevelige herinneringen. Door hun unieke vermenging van melancholie en melodie, staan zij als een baken van duisternis, die licht werpt op de vergeten krochten van het menselijk emotiespectrum.

Over het album:

In de nevelige diepten van de muzikale wereld, bevindt zich een juweel, gekend als 'Ascension' door Nox Novacula. Dit is geen alledaags oeuvre; nee, het is een labyrint van klanken, waarin elke luisterbeurt een nieuwe verrassing onthult.

'Ascension' transporteert de luisteraar naar een realm waar gotische resonanties en post-punk vibraties een harmonieuze symfonie vormen, een zeldzaamheid in de hedendaagse muziekscene. De stem van de zangeres weerklinkt als een sirene, die je meesleurt in de diepten van haar melancholie en opstandigheid. Het doet je doms terugdenken aan de hoogtijdagen van Siouxsie and the banshees.

Elk nummer op het album is als een hoofdstuk in een boek, rijk aan verhalen en emoties. De melodieën zijn ingenieus geweven met draden van duisternis en licht, wat zorgt voor een achtbaan van emoties bij de luisteraar. De instrumentatie is niet minder dan betoverend, met gitaren die zowel fluisteren als het voortouw nemen tegen een achtergrond van hypnotiserende drums en baslijnen.

Wat dit album zo bijzonder maakt, is de manier waarop het oude school goth-rock vermengt met frisse, levendige energie. Nox Novacula heeft duidelijk een niche voor zichzelf gesneden in het muzieklandschap met 'Ascension'. Het is een werk dat niet enkel gehoord, maar ook gevoeld moet worden; het is een reis door de schaduwen die je uiteindelijk achterlaat in het licht.

In conclusie, 'Ascension' van Nox Novacula is een uitstekend staaltje muzikale kunst, dat zowel de geest als de ziel aanspreekt. Het is een album dat je meeneemt op een onvergetelijke reis, ver weg van het alledaagse. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het genre en voor diegenen die hun muzikale horizon willen verbreden. Zonder enige twijfel is dit album een opmerkelijke mijlpaal in de carrière van Nox Novacula.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.