Punchlove - Channels (01-03-2024) - Shoegaze

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 10:44

Het album Channels van de groep Punchlove is een shoegaze-album doorspekt met de verfijnde, gruizige gitaarklanken die het genre kenmerken.

Het album begint met een kort intro, Locusts. Daarna nemen de gitaren onverwijld de leiding in het opvolgende nummer Breeze. Nog meer gruizigheid onthult zich in Screwdriver", dat naadloos overvloeit in Pigeon, een nummer gekenmerkt door zijn aangename melodie. Even melodieus presenteert zich Dead Lands, een nummer dat mijn persoonlijke voorkeur geniet op het album

Voortschrijdend naar de zesde track, Apartment, herkennen we een nostalgische knipoog naar de Breeders, afgesloten met een stevig, gruizig slotakkoord. Vervolgens 65536, een kort intermezzo dat de luisteraar prepareert op Birdsong, een track die zich onderscheidt door een voortreffelijke riff. Guilt, het enigszins weifelende negende nummer, vormt een lichte dissonantie binnen het album - een minpuntje, om zo te zeggen.

Ook Elapse, wat chaotisch van aard, weet mijn interesse niet geheel te vangen en de afsluiter, Corridor, blijft ten slotte ook wat achter qua verwachting.

Samenvattend kan gesteld worden dat "Channels" over het algemeen een zeer genietbaar album is, hoewel het geconfronteerd wordt met enkele uitdagingen in de slotfase. De collectie songs illustreert een rijke tapestry van shoegaze-elementen, verrijkt met de krasse klanken van gitaren die zowel de geest inspireren als de zintuigen prikkelen.

Het album laat ook ruimte voor verbetering, vooral in de laatste paar nummers waarin de magnetische aantrekkingskracht, zo prominent aanwezig in het begin, ietwat verflauwt. Deze kritiekpuntjes ten spijt, staat Channels als een bolwerk van muzikale innovatie en emotionele expressie.

In conclusie, het album "Channels" van Punchlove, met zijn mengeling van rauwe energie en subtiele nuances, presenteert een intrigerende luisterervaring die echter enigszins wankelt in de afsluitende tracks. Het is een trip door het landschap van shoegaze, die luisteraars uitnodigt op een meeslepende reis vol contrasten en klankkleuren.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.