Early Day Miners - Outside Lies Magic (22-03-2024) - Indie

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 15:55

Na de initiële luistersessie besefte ik dat "Outside Lies Magic" van Early Dat Miners, gelanceerd in 2024, een plaat is die me onvermijdelijk aanspreekt. Dit compendium van melodieuze composities, waarvan sommige onmiskenbaar boeiend zijn, betoverde me vanaf het begin. De aanvangstrack "The Arson Garden" trakteert de luisteraar op een harmonische en krachtige melodie die blijft hangen. Daarna komt "Amends", een nummer met een rustiger timbre, maar daarom niet minder intrigerend.

 

De volgende song, "Along the Ramparts", is een bescheiden, maar melodisch verrijkend stuk dat de luisteraar meeneemt op een rustige reis. De nummers "Blank Stare Nowhere" en "Solace" schakelen een versnelling terug; "Solace" trekt specifiek mijn aandacht door zijn dynamische opbouw en bevredigende climax. "Petrochemical" weet mijn interesse niet te wekken, als een melodie die haar momentum niet vindt.

Echter, de titeltrack "Outside Lies Magic" herstelt de betovering, gevolgd door "Soot, Smoke and the Working Coast", welke ik iets meer pit had toegewenst. Vervolgens verleidt "Night Suit" langzaam tot een indrukwekkende climax. Afsluitend biedt "Solace" als Reprise een instrumentaal slotstuk.

Mijn oordeel: "Outside Lies Magic" is een aangenaam album dat enige tijd vraagt om volledig te worden gewaardeerd. Het is betreurenswaardig dat vele stukken een terughoudende toon hebben, waardoor ik een zekere mate van emotie mis.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.