Mount Kimbie - The Sunset Violent (05-04-2024) - Indie

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 17:30

Mount Kimbie is een invloedrijk Engels muziekduo bestaande uit Dominic Maker en Kai Campos. Gestart in 2008, ontsproot hun muzikale samenwerking uit de Engelse dubstep-scene, maar al snel ontwikkelde hun stijl zich verder dan de grenzen van een enkel genre. De band staat bekend om hun unieke benadering van elektronische muziek, waarbij ze live instrumentatie vermengen met digitale productie, waardoor een geluid ontstaat dat zowel intiem als expansief is. Hun werk heeft hen aanzienlijke erkenning opgeleverd binnen de elektronische muziekwereld en daarbuiten, waarbij ze uitverkochte shows spelen op locaties zoals The Roundhouse en Brooklyn Steel. Hun muziek heeft ook invloed gehad op een hele reeks post-punk en elektronische artiesten, waarmee ze aanzienlijk hebben bijgedragen aan de evolutie van het genre.

Mount Kimbie's "The Sunset Violent," is een auditief kunstwerkje dat de luisteraar meeneemt op een muzikale rondreis. De openingsact, "The Trail" betovert met zijn quasi-Oosterse allure, een voorbode van het eclectische avontuur dat volgt. "Dumb Guitar" onthult een korrelige textuur in zijn bovenlaag, die een onmiskenbare charme toevoegt aan het totaalbeeld.

Daarentegen vind ik "Shipwreck" enigszins tegenvallen, een zeldzaam moment van verminderde spanning in deze opwindende vlucht.  De compositie "Boxing" onderscheidt zich echter opnieuw door zijn melodieuze kwaliteiten, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen. "Got Me" valt op met zijn unieke ritmische sectie, die een frisse dynamiek introduceert.

Een bijzondere vermelding verdient "A Figure in the Surf", een track die voortstuwt met een levendige energie. Maar de kroonjuweel van dit auditieve avontuur is ongetwijfeld "Fishbrain", mijn persoonlijke favoriet. Met zijn aangrijpende melodie, textuurrijk gruis en memorabele impact laat deze compositie een blijvende indruk achter.

"Yukka Tree" behoudt de hoge standaard met zijn boeiende klanken, terwijl "Empty and Silent" het album op een hoge noot afsluit, pronkend met een vlot tempo en een aanstekelijke melodie.

Concluderend, "The Sunset Violent" van Mount Kimbie is een auditieve traktatie die ruimschoots een meer dan voldoende beoordeling verdient. Het is een album dat je meeneemt op een onvergetelijke reis door zijn muzikale landschappen, waar elke track een nieuwe ontdekking biedt.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.