Auf der Mauer - Auf der Mauer (01-03-2004) - Alternative

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 15:20

In het hart van de muzikale odyssee van 2004, presenteert de Canadese chansonnière Auf der Mauer ons haar album 'Auf der Mauer'. Dit sonische tableau betovert van aanvang tot epiloog, geweven met een palet aan klanken die het auditieve landschap doordringen met een robuuste energie en een fijngevoelige melodie.

De ouverture, 'Lightening Is My Girl', onthult zich met een voorzichtige sereniteit die weldra overgaat in een dominante rock-invloed, een compositie die dreigend en toch verleidelijk klinkt. Hierop volgt 'Followed the Waves', een nummer dat uitblinkt met zijn verbluffende gitaarriffs en dynamische kracht, waardoor het mijn onbetwiste favoriet van dit album is.

Voortzettend op deze muzikale reis, 'Real a Lie' pulseert met een evenzo bekoorlijke riff en barst van de vitaliteit, terwijl 'Head Unbound' ons trakteert op een aangename melodie, gedragen door een sublieme baslijn, verrijkt met een onderhuidse spanning en een betoverend refrein.

Het lied 'Taste You' ontvouwt zich met een aanvankelijke terughoudendheid, die elegant evolueert naar een majestueus refrein, culminerend in een overweldigende apotheose - een hymne die smeekt om meegezongen te worden. 'Beast of Honour', hoewel iets ingetogener ondanks zijn melodieuze refrein, blijft boeien.

Met 'I’ll be Anything You Want' betreden we wederom een domein waar het refrein heerst, gevolgd door 'My Foggy Notion' dat ons terugvoert naar een krachtige, onstuimige sfeer, perfect voor een bevrijdende headbang-act, vooral tijdens zijn intense slotaccoord.

'Would if I Could', hoewel iets getemperd vergeleken met de rest, behoudt zijn eigenheid met een overvloed aan decibellen. Daaropvolgend, 'Overpower Thee', treedt op als een echte ballade, een flinke onderbreking in de energiestroom. 'Skin Receiver' wakkert de positieve vibraties opnieuw aan gelukkig.

De finale, 'I Need. I Want, I Will', sluit het album af met een prachtige chaotische orde, een serene epiloog, gevolgd door een moment van stilte, en eindigt met een Franstalige reprise van 'Taste You'.

Samenvattend is 'Auf der Mauer' een album dat overvloeit van kracht en aanstekelijke melodieën, een waar genot voor de zintuigen. Het is een muzikale reis die blijft verrassen en betoveren, van het eerste tot het laatste akkoord.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.