Wisp - Pandora (05-04-2024) - Shoegaze (EP)

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 16:59

Mijn reis door 'Pandora', het nieuwste muzikale EP-avontuur van Wisp, begon met het titelnummer, dat zich ontspon als een etherisch gefluister. Echter, het duurde niet lang voordat dit werd overspoeld door een rauwe muur van geluid, waaruit de stem van Natalie Lu – de echte naam van deze virtuoos – zich moeiteloos verhief. Dit was shoegaze in zijn meest klassieke vorm.

Vervolgens stuitte ik op 'Your Face', een track die reeds zijn weg naar het publiek had gevonden als single. Dit nummer betoverde met een innemende melodie en vocalen die samensmolten met krachtige sonische golven, een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenend.

Bij 'Enough for You' werd ik wederom getrakteerd op een soortgelijk klankpalet, dat getuigde van artistieke consistentie. 'Luna' bracht vervolgens een verfrissende verandering van tempo, met een zweem van dreampop die een lichter contrast vormde met de voorgaande shoegaze diepgang.

'See You Soon' markeerde een aangename afwijking in geluid, wat de algehele ervaring verrijkte met zijn variatie. En ten slotte, 'Mimi', dat ondanks het aanspannen van de muzikale teugels, ruimte bood voor meer ingetogen momenten.

Elke track op 'Pandora' voelde aan als een hoofdstuk in een episch verhaal, met elk zijn eigen sfeer en emotie, maar samen vormend ze een coherent en meeslepend geheel. Natalie Lu heeft met dit album een sonische wereld gecreëerd die even veelzijdig als boeiend is, een wereld waarin ik me graag nog vele malen zal onderdompelen.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.