Tusks - Gold (12-04-2024) - Dreamrock/Artrock

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 14:02

Recentelijk ben ik bekend geraakt met het derde album van Tusks, een artieste uit Londen genaamd Emily Underhill, die haar nieuwste creatie 'Gold' heeft genoemd. Dit werk is tot leven gekomen in Londen en Devon en valt muzikaal onder Dreamrock en Artrock. Het was een prettige kennismaking, en het album heeft absoluut een blijvende indruk achtergelaten.

Het album opent met het nummer 'Wake', een meesterlijke introductie waarin de subtiele, doch krachtige zangcapaciteiten van Tusks de luisteraar meteen grijpen. Vervolgens verleidt het nummer 'Adore' met een jazzy ondertoon, waarbij de vocale pracht mooi tot zijn recht komt.

De derde track, 'Artificial Flame', is een oase van melodische rust met een refrein dat streelt langs de oren. 'Tainted Plates', het volgende nummer, doet denken aan het geluid van een engel; zo verheven en zuiver is de klank van Tusks’ stem, ondersteund door een fijne, subtiele begeleiding.

Bij het vijfde nummer 'The Way' transformeert het zingen af en toe haast naar spreken, wat zorgt voor een interessante dynamiek, afgerond met een prachtig refrein. Dan volgt 'Read the Room', waarschijnlijk het meest ingetogen stuk op het album, waarbij de serene zang harmonieus samengaat met de sobere instrumentale begeleiding.

'Strangers', het zevende nummer, toont een delicate gevoeligheid die breekt met een krachtig en energiek refrein, een schitterend contrast. Daarna komt 'Gold', het titelnummer, dat ondanks zijn naam de minste indruk op mij maakt – het doet denken aan een typisch songfestivalnummer.

'Body Ache' biedt vervolgens minder diepte, maar het album sluit af met 'Cold Storm', een track die schittert in zijn opbouw en een prachtige apotheose biedt van een zeer aangenaam album.

In 'Gold' etaleert Tusks een groot vermogen om gevoel en kracht te combineren in muziek die zowel dromerig als artistiek is. Het is een album dat zich niet snel laat vergeten en zeker aan te raden is voor liefhebbers van dit genre.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.