English Teacher - This Could Be Texas (12-04-2024) - Indie

Gepubliceerd op 16 april 2024 om 14:38

Dit album heeft me werkelijk verrast met zijn verbluffende muzikale prestaties. English Teacher levert strakke indierock en soms indiepop af, doordrenkt met een overtuigende energie. De vocalen zijn aangenaam en de band schuwt niet om te experimenteren met ritmeveranderingen, waardoor de muziek levendig en dynamisch blijft. Van de snelle nummers vol temperament tot de ontspannen nummers met een aanstekende drive, elk nummer op dit album heeft zijn eigen charme en impact.

Het begint allemaal met "Albatross", een ingetogen track met een prachtige melodie die zich ontvouwt naar een indrukwekkende climax. Vervolgens hebben we "The World's Biggest Paving Slab", wat de meer krachtige kant van de band laat zien. Een prachtig nummer met een pakkend refrein dat blijft hangen. "Broken Biscuits" is ook een heerlijke track, met een fijne melodie en boeiende ritmeveranderingen.

"I'm Not Crying, You’re Crying" grijpt je direct bij de keel met zijn emotionele lading en speelse ritmestructuur. "Mastermind Specialism" is een van de meer ingetogen nummers op het album, met een opwindende wending naar het einde toe. Het titelnummer begint rustig maar bouwt op naar een levendige finale die je meeneemt op een muzikale reis.

"Not Everybody Gets to Go to Space" keert terug naar de onregelmatige ritmes en eindigt met een fantastische climax. "R&B", het achtste nummer, heeft een geweldige drive die je meesleept naar een bevredigend einde. "Nearly Daffodils" behoort zeker tot mijn favorieten, met zijn krachtige vibe en meeslepende melodieën.

"The Best Tears of Your Life" is het meest aanstekelijke nummer op het album, een ware meezinger die je niet loslaat. "You Blister My Paint" raakt je recht in het hart met zijn emotionele intensiteit, terwijl "Sideboob" een prachtige track is die me blijft verrassen.

De afsluiter, "Albert Road", begint intiem maar bouwt op naar een prachtige apotheose die je sprakeloos achterlaat. De twee mooiste nummers van het album vinden hun plek aan het einde, waardoor je met een voldaan gevoel achterblijft na deze muzikale reis.

Kortom, 'This Could Be Texas' is een erg prettig album van English Teacher, dat een breed scala aan emoties en muzikale stijlen verkent en de luisteraar keer op keer weet te verrassen en te boeien. Dit album verdient absoluut een plekje in de collectie van elke muziekliefhebber.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.